Werkwijze

Toe aan een arbodienstverlener die er écht werk van maakt? Preventivo helpt u laagdrempelig om verzuim te reduceren en de vitaliteit van uw medewerkers te verhogen.
7

Werkwijze van Preventivo

Preventivo wijkt gemotiveerd af van de standaard aanpak. Oplossingsgericht op basis van duidelijke afspraken die we flexibel aanpassen op uw situatie. Zo zijn de verwachtingen altijd helder.

We starten onze samenwerking met een gestructureerd onboardingsproces. Op basis van een intake brengen we uw wensen en verwachtingen in kaart. Op basis hiervan passen we uw verzuimprotocol aan of stellen we een nieuw protocol op.

Samenwerken

U wordt ingedeeld bij een bevlogen team professionals die u gaan helpen uw acties voor elkaar te krijgen en om verzuimende medewerkers zo adequaat mogelijke terug aan het werk te helpen.

Begeleiding

We lopen door uw beleid op het gebied van gezondheid en kijken of u bij bent met de wettelijke verplichtingen en wat zinvolle acties zijn om de vitaliteit in uw bedrijf te verhogen. Op basis hiervan maken we een plan dat we samen met u gaan uitvoeren.

Systemen

We regelen uw account in ons systeem Verzuimsignaal. Via dit systeem kunnen we u proactief ondersteunen in de verzuimbegeleiding. De afspraken uit het verzuimprotocol en de wettelijke verplichtingen uit de Wet Poortwachter zijn geborgd in dit systeem. Dit betekent dat u signalen krijgt wanneer u actie moet ondernemen.

Alex Trieling, functie: Verzuimregisseur/ Taakgedelegeerde en  Remi Verwimp, functie: Manager Preventivo

Preventivo benadert verzuim en vitaliteit praktisch; we werken op basis van een concreet plan met kleine stappen naar duidelijke doelen.

Stappenplan bij ziekte

Hoe gaan wij te werk?

Preventivo heeft ruime ervaring in verzuimbegeleiding. Onze aanpak is altijd maatwerk en gaat uit van de totale mens. 80% van het ziekteverzuim is immers niet medisch gerelateerd. Een snelle en zorgvuldige inventarisatie van het verzuim is dus essentieel. Is er een medische oorzaak dan verwijzen wij snel door naar de bedrijfsarts. Is er een andere oorzaak? Dan zorgen we voor een gerichte aanpak. Zo wordt voorkomen dat de verzuimmelding wordt afgesloten, maar het onderliggende probleem nog bestaat.

Preventivo maakt er echt werk van! Wij wachten niet af en organiseren voor iedere situatie een maatwerk oplossing.

Een proactieve houding, samenwerking en een gerichte aanpak voor mens en organisatie geven ons dat onderscheidend vermogen waar u opzoek naar bent.

Welke optie is het beste voor uw bedrijf?

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag!

Reviews

Preventivo heeft mij bij een verzuimcase van de eerste tot de laatste stap geadviseerd met een succesvolle herintegratie van een werknemer als gevolg. Ik beveel Preventivo van harte aan, niet alleen om hun professionele kennis en begeleiding maar vooral door hun menselijke benadering.

Gert Van Dyck

Finance & HR Manager , Cembrit

Met eerdere arbodienstverleners behaalden wij niet de beoogde samenwerking die juist zo belangrijk is op dit gebied. Wij werken inmiddels al een paar jaar naar volle tevredenheid met Preventivo! Onze verzuimregisseur verstaat zijn vak zeer goed en is kundig, adequaat en professioneel. Wij hebben onze arbodienstverlener gevonden!

Chantal Keetelaar

HR-adviseur, Rederij van Hulst

Wij zijn erg tevreden met Preventivo. De verzuimregisseurs van Preventivo hebben ons goed geholpen om een situatie met een medewerker op te lossen. Proactief, snel handelend en duidelijk. Ik ben blij dat wij voor een samenwerking met Preventivo hebben gekozen.

Thijs Eijpeij

Makelaar, Housingnet

Wij werken inmiddels een jaar met Preventivo en zijn zéér tevreden over de service die we van hen krijgen. Preventivo geeft advies op maat en is altijd goed op de hoogte. De verzuimregiseur van Preventivo wordt gewaardeerd door onze medewerker en teamleads. Het voelt alsof Preventivo onderdeel uitmaakt van onze organisatie.

Pieter Lootens-Stael

Head of HR, Benelux & Nordics

Wij maken sinds een jaar gebruik van de dienstverlening van Preventivo en zijn zeer tevreden over de aanpak van ons verzuim, deze arbodienst komt de afspraken na die we hebben afgesproken.

Mathias Wagemans

McDonalds

Sinds wij onze arbodienstverlening bij Preventivo hebben ondergebracht merken wij pas hoe goed een arbodienst kan zijn. Ze zitten boven op de bal zonder dat dit vervelend wordt voor ons en onze medewerkers. Sterker nog, onze medewerkers ervaren het contact met de verzuimregisseurs van Preventivo als erg prettig!

Mike van Eikeren

Managing partner, van Eikeren Assurantiën

Felison
Harper
Bright
NED personeel
Turien en co
Stibbemeyster
Van Eikeren
mcdonalds
housingnet
dedalus
cembrit
RP insurance
Firm Financieel

Contact

Heeft u vragen? Bel ons gerust of neem contact op via onderstaande formulier. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur.

support@preventivo.nl

088 - 20 14 204

Marissa Woerdenbach, functie: Verzuimregisseur Preventivo